Producători

Ceai de păpădie Afisare la mărime maximă

Ceai de păpădie

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Actiune diuretică, depurativă, coleretică, hepatică, tonică, stomahică.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de păpădie

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compozitie: frunze de păpădie - Taraxacum officinale, familia Compositae. 

Actiune: diuretică, depurativă, coleretică, hepatică, tonică, stomahică.

Utilizare: in mod traditional in diskinezie biliară, colecistita, afectiuni hepatice, anorexie. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 lingură produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară si se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni/zi.

Ce este Păpădia ?

   Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee din familia compozitelor, cu frunze lungi, crestate și cu flori galbene grupate în capitule. Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă.
   Păpădia este găsită pretutindeni, unde se află vegetație, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate și pe marginile drumurilor. Ea are anumite locuri in care creste ca de exemplu: nu creste în loc umbros ci în loc cu soare, ea crește în calea unui izvor subteran, etc.
   Rădăcina de păpădie se poate folosi sub formă de decoct în afecțiuni hepato-biliare, iar părțile aeriene intră în compoziția ceaiurilor depurative, dietetice și gastrice.
   Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curață organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.
   Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale.
   Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organimul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest decoct se beau zilnic, două trei căni pentru rezultate eficiente.

Legenda

   Legenda povestește ca păpădia a răsărit din praful ridicat de carul lui Apollo (ce reprezintă Soarele, în mitologia greacă), floarea sa păstrând culoarea galbenă a acestuia. In trecut francezii o mai numeau și "dent de lion", însemnând "dinte de leu", iar anglo-saxonii o numesc și acum "dandelion", datorită formei zimțate a florilor sale, ce amintește de colții acestui animal. Tot francezii au numit-o vulgar "pissenlit", însemnând "pipi in pat", făcând referire la proprietatile sale diuretice într-un mod trivial. In secolul XVI, Bock o recomandă ca diuretic, iar Tabernaemontus, contemporanul său, o prezinta ca pe un cicatrizant inegalabil.
   Practicienii chinezi, în secolul al VII-lea utilizau planta întreagă "pu gong ying" pentru "împrospătarea sângelui", eliminarea toxinelor și stimularea funcțiilor renale si hepatice.


Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de păpădie

Ceai de păpădie

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Actiune diuretică, depurativă, coleretică, hepatică, tonică, stomahică.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL