Producători

Ceai de gălbenele Afisare la mărime maximă

Ceai de gălbenele

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor gastrice și duodenale. Pentru uz topic se poate folosi local ca tratament adjuvant în afectiuni dermatologice, ca cicatrizant și trofic în cazul unor leziuni superficiale; în caz de eritem solar, arsuri superficiale, eritem fesier.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de gălbenele

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: flori de gălbenele - Calendula officinalis L. galbenele, familia Compositae. 

Acțiune: cicatrizantă, coleretic-colagogă, emenagogă. 

Utilizare: în mod tradițional ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor gastrice și duodenale. Pentru uz topic se poate folosi local ca tratament adjuvant în afectiuni dermatologice, ca cicatrizant și trofic în cazul unor leziuni superficiale; în caz de eritem solar, arsuri superficiale, eritem fesier. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 lingurițe produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă neîndulcit, la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-4 căni/zi.

Legenda
 
    Denumirea științifica se datorează faptului că înfloreste aproape tot anul, adica, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceza, acestea poartă numele de "souci", cu referire la culoarea plantei, derivat de la "floarea soarelui". Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi placea să-si împleteasca în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, această floare este numită "marigold", însemnând "aurul Mariei". Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru "întărirea inimii" și în tratarea variolei și rujeolei.
 
Ce este Gălbenele ?
 

    Gălbenele (Calendula officinalis) este o specie de plante de cultură anuală, rar bianuală, înaltă de 40-80 cm, bogat ramificată, pubescentă, cu miros balsamic puternic. Gălbenelele pot fi cultivate pretutindeni în România, fără să apară probleme de climă sau de sol. Gălbenelele fac parte din familia compozitelor (Asteraceae).
    Denumiri populare: Gălbenele se mai numesc și rujuliță, călinică, filimică, ochi galben.
    Utilizare: În terapii medicinale, gălbenelele se utilizează sub formă de infuzie, pentru uz intern în primul rând - ținta fiind ulcerul și gastritele. Preparatele fitoterapeutice din gălbenele sunt utile în tulburările de ciclu menstrual, în afecțiunile hepatice și afecțiunile biliare. Principiile active din gălbenele se pretează pentru tratarea locală a plăgilor de diverse origini, a înțepăturilor de insecte, a degeraturilor și arsurilor, a infecțiilor localizate ale pielii, a plăgilor care se vindecă greu - plăgile atone -, în terapia acneei precum și pentru ameliorarea tenurilor uscate. Extractul din gălbenele este folosit în tratamentul pe cale naturală al giardiozei, iar după unii autori este util ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric și ulcerului duodenal.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de gălbenele

Ceai de gălbenele

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor gastrice și duodenale. Pentru uz topic se poate folosi local ca tratament adjuvant în afectiuni dermatologice, ca cicatrizant și trofic în cazul unor leziuni superficiale; în caz de eritem solar, arsuri superficiale, eritem fesier.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL