Producători

Ceai de conuri de hamei Afisare la mărime maximă

Ceai de conuri de hamei

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală, insomnii, anorexie, anemie, tulburări digestive, gută, diskinezie biliară, colecistite.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de conuri de hamei

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: inflorescențe femele de hamei - Humulus lupulus L., fam. Cannabinaceae. 

Acțiune: sedativă, anafrodisiacă, tonic aperitivă, stomahică, diuretică, stimulează secretia biliară și ajută la eliminarea bilei în intestin. 

Utilizare: în mod tradițional în hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală, insomnii, anorexie, anemie, tulburări digestive, gută, diskinezie biliară, colecistite.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguri produs, se acoperă 5 minute, se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: se bea 1 cană seara, cu 30 minute înainte de culcare.

Legenda
 
    Numit și "lemnul-dracului", deoarece în stare salbatică se agață de arbori, înfășurându-i întotdeauna în sens opus acelor de ceasornic " manifestare satanică. Era cultivat în majoritatea grădinilor de plante medicinale ale francilor, de la Marea Nordului până în Tirol. Școala din Salerno considera hameiul diuretic, iar o vreme s-a crezut că este afrodiziac.
 
Ce este Hameiul ?
 

    Humulus lupulus L. (Hameiul sau (rar) hămeiul în rom.; în engl.: hop — planta și hops — grupul floral feminin) este o specie perenă a genului de plante erbacee   Humulus care aparține familiei Cannabaceae, care include și genus Cannabis (cânepă: plantă textilă, plantă medicinală). [Wikipedia].
    Prima cultivare de hamei atestată documentar a avut loc în 736 d.Hr. în regiunea Hallertau din regiunile pe care se află Germania astăzi, iar prima menționare a utilizării hameiului în producția de bere este datată în anul 1079 d. Hr.
    Crește în flora spontană din lunci, tufișuri, zăvoaie, crânguri, pe garduri, în zona de câmpie și deal, până la 800-1000 m.
    Conține ulei volatil (cca. 1%) cu sescviterpene, esteri valerianici, geraniol, mircen, principii amre (humulona, lupulona), flavonoide, tanin.
    Inflorescența de hamei este de tip ament, popular denumită con. Conurile de hamei sunt o materie primă importantă la fabricarea berii, fiind un agent de stabilitate în bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizează activitatea exclusivă a drojdiei de bere în fermentarea berii.
    Hameiul mai este folosit și în bucătărie, din acesta preparându-se o mâncare asemănătoare celei de spanac.
    Sedativ nervos major, tonic-aperitiv și stomachic, anafrodisiac, diuretic cu eliminare de acid uric, calmant al durerilor provocate de menstruație, activează circulația sanguină, coleretic-colagog, astringent, antitrichomonazaic.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de conuri de hamei

Ceai de conuri de hamei

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală, insomnii, anorexie, anemie, tulburări digestive, gută, diskinezie biliară, colecistite.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL