Producători

Ceai de mușețel Afisare la mărime maximă

Ceai de mușețel

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional pentru a ajuta digestia, pentru uz local ca tratament adjuvant în afecțiuni dermatologice, pentru stimularea apetitului.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de mușețel

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: flori de mușețel - Chamomilla recutita Rauschert (Matricaria chamomilla L.) mușețel, familia Compositae. 

Acțiune: diuretică, cicatrizantă, calmantă, antiseptică, antispastică. 

Utilizare: în mod tradițional pentru a ajuta digestia, pentru uz local ca tratament adjuvant în afecțiuni dermatologice, pentru stimularea apetitului. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 lingurițe produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă neîndulcit, la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni/ zi.

Legenda
 
    Însăși numele "matricaria" denotă natura sa feminină. Dioscoride, care îl numea "romanita mica", îl folosea, mai ales pentru "bolile femeiești". Grecii numeau florile "mere de pământ", datorită mirosului lor asemănător cu al merelor. La germanici, el se număra printre cele nouă plante sacre dăruite oamenilor de zeul Odin.
 
Ce este Mușețel ?
 

    Mușețelul (Matricaria recutita, denumit și romaniță, mătrice, mătricea, morună, roman, romonel sau prin Transilvania românică) este o plantă erbacee anuală, medicinală, din familia Asteraceae, cu frunze divizate și cu flori grupate în capitule terminale. Următoarele denumiri sunt sinonime pentru mușețel: Chamomilla chamomilla, Chamomilla recutita (nume acceptate în conformitate cu Flora Europei), Matricaria chamomilla, și Matricaria suaveolens.
    Musețelul este o plantă erbacee, anuală, spontană, atingând o inălțime între 20 și 60 cm. și mult ramificată, cu flori grupate în capitule terminale. Marginea fiecărui capitul este ocupată de flori albe, iar în regiunea lui centrală se găsesc numeroase flori tubuloase, galben-aurii. Receptaculul capitulului, plan la începutul înfloririi devine conic și gol la interior, ceea ce permite deosebirea florilor de mușețel adevărat de florile recoltate de la specii înrudite dar care nu au proprietăți terapeutice. Mușețelul este o plantă originară din sudul și sud-estul Europei, astăzi întâlnită în aproape întreaga lume. În țara noastră are o mare arie de răspândire întâlnindu-se aproape peste tot, de la câmpie unde apare masiv pe solurile sărăturoase, pâna în toate locurile însorite și mai umede de pe lângă drumuri, căi ferate, pajiști, fânețe, cu predilecție pe solurile nisipoase ușoare.Înflorește începând cu lunile aprilie-mai până la sfârșitul lunii august, uneori înflorește și a doua oară în septembrie. Momentul cel mai prielnic pentru recoltare este atunci când majoritatea inflorescențelor au petalele marginale dispuse orizontal (Flores Chamomillae), în această fază de înflorire, florile au cel mai mare conținut în ulei esențial. Recoltarea se face numai după ce s-a ridicat roua și numai pe timp însorit, de obicei o singură dată pe an, în lunile mai-iunie.
    Această plantă conține : ulei volatil bogat în chamazulenă, substanțe amare de natură sescviterpenică, flavonoide, substanțe de natură cumarinică, colină, mucilagii, acid salicilic, fitosterine, substanțe glicozidice,acid clorogenic, camilină, vitamine, săruri minerale.
    Proprietăți:
    - antiinflamatoare
    - antiseptice
    - analgezice
    - antihistaminice
    - cicatrizante și gastrice
    - acțiune antiseptică și decongestivă anorectal
    - tonic capilar
    Indicații:
    - Intern: Bun sedativ antispasmatic și stimulent în cistite, în tratamentul enterocolitelor, gastritelor, dismenoreelor, diareei, colicilor intestinale, infecțiilor renale, în boli ale ficatului, în unele stări alergice, în astmul bronșic al copiilor. Calmează iritațiile oculare.
    - Extern: Are multiple întrebuințări sub formă de cataplasme, gargară, clisme, băi în diferite afecțiuni : arsuri, hemoroizi, răni, dureri de gât, diferite ulcerații ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmează tenurile înroșite și iritate.
    Contraindicații: Persoanelor cu micoze (ciuperci) întrucât o componentă a acestei plante și anume chamazulena, le întreține și chiar le reactivează.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de mușețel

Ceai de mușețel

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional pentru a ajuta digestia, pentru uz local ca tratament adjuvant în afecțiuni dermatologice, pentru stimularea apetitului.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL