Producători

Ceai de mătase de porumb Afisare la mărime maximă

Ceai de mătase de porumb

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional, în afecțiuni ale aparatului urinar, edeme, reumatism și gută, diskinezie biliară, colecistite.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de mătase de porumb

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: Stiluri și stigmate de porumb - Zea mays L., fam. Gramineae. 

Acțiune: diuretică, laxativă, ajută la eliminarea bilei în intestin. 

Utilizare: în mod tradițional, în afecțiuni ale aparatului urinar, edeme, reumatism și gută, diskinezie biliară, colecistite. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriță produs, se acoperă 10-15 minute, se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2 căni/zi.

Legenda
 
    Porumbul provine din America Centrală și se consideră că era cultivat înca 7000 de ani înaintea erei noastre. Constituia hrana de bază a maiașilor, aztecilor și a incașilor. Conform legendei " Zeul Soare a trimis grindina de aur (porumbul) pentru a hrăni oamenii. 
    În Europa a ajuns în timpul lui Columb împreuna cu alte curiozități aduse din Lumea Nouă. La inceput era numit "grâu indian". 
    Indienii considerau porumbul ca o zeita a culturilor. 
    Conform mitologiei maiașe oamenii au fost creați dintr-un amestec de porumb și sânge de zeu, și din această cauză porumbul era obiectul unei venerații aproape zeești. 
    În mitologia mexicană precolumbiană, Centeotl era cunoscută ca zeiță a porumbului și protectoare a agriculturii. Acesteia i se jertfeau femei vii, care, înainte de jertfă, mimau scene din viața.
 
Ce este Porumbul ?


    Porumbul (Zea mays ssp. mays, regional păpușoi, cucuruz) este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezintă alaturi de grâu 80% din producția de cereale. Porumbul aparține familiei Poaceae după Anca Sârbu 1999. Are tulpina înaltă și groasă, neramificată, care se numește popular: "cocean", cu frunze lungi și ascuțite la vârf, aspre. Pe aceeași plantă se găsesc flori feminine și flori masculine pe aceeași tulpina. Florile masculine se găsesc în vârful tulpinii. Inflorescența este sub forma unui spic sau panicul. Florile feminine se găsesc la subsoara frunzelor.
    Deși unele varietăți de porumb pot crește până la 7 metri în înălțime, porumbul comercial este cultivat la o înălțime maximă de 2,5 metri. Porumbul dulce este de obicei mai scurt decât varietățile de porumb de câmp. Alcătuirea plantei: Frunzele sunt mari și liniare. Florile bărbătești sunt grupate în vârful tulpinei într-o inflorescență numită spic cumpus ramificat. Florile femeiești se găsesc mai jos pe tulpină, grupate în inflorescență, numită știulete. Stigmatul pistilului este foarte lung și formează mătasea porumbului. Fructul este o cariopsă care conține amidon, substanțe proteice și uleiuri.
    Importantă plantă meliferă și medicinală, prin cantitatea mare de polen pe care o produce. Porumbul are efect împotriva stresului. Este bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are efect asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. 150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Porumbul conține de asemenea un anti – oxidant de frunte și anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micșorează riscul apariției bolilor de inimă și a cancerului. Carbohidrații cuprinși în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de mătase de porumb

Ceai de mătase de porumb

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional, în afecțiuni ale aparatului urinar, edeme, reumatism și gută, diskinezie biliară, colecistite.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL