Producători

Ceai de muguri de plop Afisare la mărime maximă

Ceai de muguri de plop

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în bronșite, laringite, traheite, afecțiuni ale aparatului urinar, tuse.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de muguri de plop

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: muguri de plop - Populus nigra L., fam. Salicaceae. 

Acțiune: antiseptic al căilor respiratorii și urinare, diuretică, expectorantă, astringentă, cicatrizantă. 

Utilizare: în mod tradițional în bronșite, laringite, traheite, afecțiuni ale aparatului urinar, tuse.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriță produs, se acoperă 10-15 minute, se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 1-2 căni/zi, în mai multe reprize.

Legenda
 
    În tradiția creștină se spune că din lemn de plop a fost facută crucea Mântuitorului, pe care a purtat-o pe drumul Golgotei. Frunzele plopului tremură și astăzi când își amintesc de acea crucificare.
    Potrivit unei legende din Grecia antică, Hercule a purtat o coroană din frunze de plop după ce l-a eliberat pe Cerber, dulăul iadului, din împărăția lui Hades " zeul morții. Se considera că una din fețele frunzelor ar fi mai întunecată datorită fumului și cenușii care s-a depus la trecerea prin iadul lui Hades.
    În tradițiile vechi, plopul era utilizat în ritualuri magice, însoțind omul prin călătoriile astrale spre cealaltă lume. De aceea, anticii confecționau scuturi din lemn de plop, deoarece îl considerau un bun protector împotriva rănilor mortale. Magicienii utilizau mugurii de plop în ritualuri pentru dobândirea succesului în viața și în lupte, pentru protecția contra farmecelor. Mugurii s-ar găsi sub semnul lui Zeus, cel mai slăvit dintre zei, având virtutea de a conferi oamenilor vitejie, putere și spirit de învingător.
    În Irlanda, mugurii erau considerați ca simbol al vieții veșnice și se foloseau în ritualurile funerare, pentru a arăta că moartea nu era sfârșitul vieții.
 
Ce este Plopul ?


    Plopul negru (Populus nigra) este o specie a genului populus, din familia Salicaceae.
    Arborii ce aparțin acestei specii ating înălțimi de aproximativ 30 m, cu tulpina deseori curbată, strâmbă, rareori dreaptă. Coroana este largă, neregulată, rară, iar ramurile sunt groase.
    Scoarța este de culoare galben-cenușie. La bătrânețe formează scorburi. Lujerii sunt rotunzi, glabri, lucitori, galben-verzui. Frunzele sunt groase, pieloase, lung pețiolate, pe față verde-închis, pe dos verde-mat, lung acuminate, la bază cuneate, pe margini serat dințate. Florile unisexuat-dioice, în amenti pendenti, apar înainte de înfrunzire, cele masculine sunt mai scurte. Înflorește în lunile martie-aprilie. Înmulțirea se face prin semințe și butășire. Durata de viață a unui plop negru este de 100-400 ani.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de muguri de plop

Ceai de muguri de plop

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în bronșite, laringite, traheite, afecțiuni ale aparatului urinar, tuse.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL