Producători

Ceai de țintaură Afisare la mărime maximă

Ceai de țintaură

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în boli de piele, tulburări stomacale, diabet, febră, lipsa poftei de mâncare, intoxicații alcoolice sau cu substanțe chimice.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de țintaură

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compozitie: țintaura - Centaurium umbellatum. 

Actiune: mărește activitatea vezicii biliare

Utilizare: în mod tradițional în boli de piele, tulburări stomacale, diabet, febră, lipsa poftei de mâncare, intoxicații alcoolice sau cu substanțe chimice.

Mod de administrare: se bea câte o jumătate de cană înaintea meselor principale.

Legenda
 
    Numele "Cenataurium" îsi are originea de la grecescul "kentauros", ființe care în mitologia greacă erau niște monștri, jumătate oameni, jumătate cai, întruchipând forța umană și animală, unite într-o singură creatură. Dintre aceștia Chiron era prietenul neprețuit al oamenilor și l-a inițiat pe Asclepios în tainele lecuirii oamenilor. Latinescul "umbrellatum", însemnând "în formă de umbrelă", aluzie la inflorescență. Discipolii lui Hipocrat o numeau "iarba de aur", "fierea pământului", "aurin" sau iarbă contra febrei.
 
Ce este Țintaura ?


    Țintaura (în latină Centaurium umbellatum[1]) este o plantă medicinală de culoare albastră sau roșie.
    Popular se mai numește și țintaulă, fierea pământului, iarba frigurilor, potroacă, țintaură, cintoaie, frigor, frigurică, ghințură, ghințurea, potrocea, potrocuță, scăunel, scânteiuță, taulă, buruiană-de-friguri, cocoșei-de-grădină (pl.), crucea-pământului, floare-de-friguri, fumărică-bășicoasă, iarbă-de-curcă, iarbă-de-friguri, săfindei-de-câmp.
    Este o plantă erbacee, perenă, crește înaltă de 10-40 cm cu o tulpină erectă, cilindrică sau cu coaste puțin proeminente, acoperită de peri abundenți, care se ramifică doar în zona florilor. Frunzele alterne, întrerupt imparipenate, sunt formate din 5-9 foliole dințate pe margini, între care se găsesc 6-10 foliole mici. Florile sunt ca niște steluțe cu cinci colțuri de culoare roz sau violet. Fructul este o achenă. Planta crește în livezi și pe pajiști în locuri umede și luminoase, în zonele de munte până la o altitudine de 1000-1200 m, în vii, în zonele defrișate, sub traseele liniilor de înaltă tensiune. Se culege din iunie până în septembrie.
    Țintaura este una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante din flora medicinală românească.
    Boli care se tratează folosind această plantă:
    - Febră
    - Malarie
    - Lipsa poftei de mâncare
    - Pirozis
    - Tulburări stomacale
    - Diabet
    - Boli de piele
    - Intoxicații alcoolice sau cu substanțe chimice
    - Eczeme și pentru cicatrizarea rănilor (amestec de suc proaspăt, obținut din țintaură și păpădie)
    Ceaiul de țintaură, denumit Centauri herba, se obține din părțile aeriene înflorite recoltate prin tăierea tulpinelor cu foarfeca sau cuțitul la 5 cm de la suprafața pământului. Uscarea se face la umbră, în buchete, atârnate pe sârmă sau întinse în strat subțire. Se folosește sub formă de infuzie.
    Planta conține principii amare cu structură secoiridoidică, eritrocentaurina, xantone polisubstituite, flavonoide, alcaloizi, lactone, triterpene, acizi fenolici, ulei volatil, fitosteroli, alcool cerilic, acizi grași, substanțe minerale.
    Infuzia de țintaură mărește activitatea vezicii biliare. Se bea câte o jumătate de cană înaintea meselor principale.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de țintaură

Ceai de țintaură

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în boli de piele, tulburări stomacale, diabet, febră, lipsa poftei de mâncare, intoxicații alcoolice sau cu substanțe chimice.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL