Producători

Ulei de Rapiță 1000ml Elixir Afisare la mărime maximă

Ulei de Rapiță 1000ml Elixir

Volum: 1000ml. Greutate Brut:  1800g.
Uleiul de rapiţă Elixir este obţinut din prima presare la rece a seminţelor de rapiţă. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil în bucătărie. 
ProducătorDachim SRL

Detalii

Ulei de Rapiță

Disponibilitate:
În stoc

9 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

    Este una din cele mai importante plante oleaginoase, alături de soia și palmier. Uleiul de rapiță este bogat în proteine (38-42 %), glucide și săruri minerale. Conține acizi grași care îmbunătățesc funcționarea creierului și ajută la prevenirea bolilor degenerative. Datorită vitaminei E are și proprietăți antioxidante și regenerative la nivel celular. Două linguri de ulei de rapiță pe zi sunt suficiente pentru a acoperi 98% din necesarul zilnic de Omega 3, cu rol esențial în regenerarea creierului și inimii.

   Este cunoscut faptul că uleiul de rapiţă are cel mai scăzut conţinut de grăsimi saturate dintre uleiurile de gătit disponibile – conţine mai puţin de jumătate dintre grăsimile saturate care se găsesc in uleiul de masline și este plin de Omega 3. Gustul subtil de alune îl face să se preteze perfect la dressinguri, pește și diferite sosuri pesto sau poate fi pur și simplu stropit pe pâine ca o alternativă gustoasă la unt. De asemenea, este un substitut ideal și sănătos pentru margarină în domeniul patiseriei.

    Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de rapiță presat la rece:

- Conţinut scăzut de grăsimi saturate. Acesta conţine acid linoleic (omega-6) și-α-linolenic (omega-3)-acizi grași esenţiali, ceea ce îl face ca unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de gătit. Uleiul de rapiţă conţine cantităţi importante de antioxidanţi, mai ales vitamina E. Vitamina E este un antioxidant solubil în lipide puternic, necesar pentru menţinerea integrităţii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicalii liberi.
- Are cel mai înalt punct de ardere, de asemenea fiind o alegere ideală pentru prajit. Poate fi încălzit la o temperatură mai ridicată, acest lucru conducând la reducerea cantităţii de ulei absorbit în alimentele prajite.
- Uleiul de rapiţă este foarte bogat în grăsimi nesaturate sănătoase, în special acid alfa-linolenic. ALA este deosebit de important de introdus în dietă, deoarece corpul nu îl produce singur. Studiile arată că prezenţa ALA ajută la protejarea inimii, prin efectele sale asupra tensiunii arteriale, colesterolului si efectelor antiinflamatoare.

Valoare nutriţională la 100 g de ulei:

1. Valoare energetică: 899,1 kcal/ 3696,3 kj
2. Carbohidraţi / Proteine totale / Fibra bruta: sub 0,5 g
3. Grăsimi: 99,90g din care:
– acizi graşi saturaţi: 6,73g
– acizi graşi mononesaturaţi: 67,42 g
– acizi graşi polinesaturaţi: 25,75 g

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ulei de Rapiță 1000ml Elixir

Ulei de Rapiță 1000ml Elixir

Volum: 1000ml. Greutate Brut:  1800g.
Uleiul de rapiţă Elixir este obţinut din prima presare la rece a seminţelor de rapiţă. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil în bucătărie. 
ProducătorDachim SRL

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL