Producători

Ulei de Floarea Soarelui 1000ml Elixir Afisare la mărime maximă

Ulei de Floarea Soarelui 1000ml Elixir

Volum: 1000ml. Greutate Brut:  1800g.
Uleiul Elixir este obținut din prima presare la rece a semințelor de floarea-soarelui. După presare, uleiul este filtrat cu atenție prin decantare, păstrându-se astfel intacte gustul și aroma. 
ProducătorDachim SRL

Detalii

Ulei de Floarea Soarelui

Disponibilitate:
În stoc

9 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

    În procesul de presare al uleiului s-au folosit seminţe oleice de inaltă calitate cultivate și recoltate in fermele proprii. Este o sursa bogată de vitamina E, cu o concentraţie foarte mare de grăsimi „bune” saturate, ideal pentru o dietă sănătoasă.

   Floarea-soarelui este originară din sudul Americii de Nord, și a fost cultivată pentru ulei în stepele Rusiei. Tot aici s-au făcut primele încercări de extragere a uleiului din semințele sale. Uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași polinesaturați. În medicina populară românească, se folosește ca emollient și laxativ.

    Se recomandă consumul dimineața, o lingură pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliiare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Din punct de vedere nutritiv, floarea soarelui este bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

    Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de floarea-soarelui presat la rece:

- Păstrează compoziţia ridicată de acizi grași. Seminţele de floarea-soarelui sunt deosebit de bogate în acizi grași, cu preponderenţă fiind acidul linoleic și acidul oleic mono nesaturat( „bun-colesterol” în sânge).
- Conţine complexul de vitamina B și este o sursă foarte bogată de vitamina E. Vitamina E este un antioxidant, necesar pentru menţinerea integrităţii membranei celulare a membranelor mucoase și a pielii. Niacina si piridoxina sunt alte vitamine din complexul B găsite abundent în seminţele de floarea soarelui. Niacina ajută la reducerea LDL-colesterolui în sânge. În plus, se îmbunătăţește activitatea GABA in interiorul creierului, care, la rândul său, ajută la reducerea anxietăţii și nevroza.
- O incredibilă sursă bogată în multe minerale esentiale. Calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu, cupru sunt în special concentrate în uleiul de floarea- soarelui. Multe dintre aceste minerale joacă un rol vital în mineralizarea oaselor, producerea de celule roșii și enzime, productia de hormoni, precum și în reglementarea activităţilor musculare cardiace și scheletice.

Valoare nutriţională la 100 g de ulei:

1. Valoare energetică: 900 kcal/ 3701 kj
2. Carbohidraţi / Proteine totale / Fibra bruta: sub 0,5 g
3. Grăsimi: 99,87g din care:
– acizi graşi saturaţi: 10,08g
– acizi graşi mononesaturaţi (Omega 9): 28,29 g
– acizi graşi polinesaturaţi (Omega 6): 61,50 g

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ulei de Floarea Soarelui 1000ml Elixir

Ulei de Floarea Soarelui 1000ml Elixir

Volum: 1000ml. Greutate Brut:  1800g.
Uleiul Elixir este obținut din prima presare la rece a semințelor de floarea-soarelui. După presare, uleiul este filtrat cu atenție prin decantare, păstrându-se astfel intacte gustul și aroma. 
ProducătorDachim SRL

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL