Producători

Extract pur de vanilie 60 ml Bourbon din Madagascar Afisare la mărime maximă

Extract pur de vanilie 60 ml Bourbon din Madagascar

Volum: 60ml. Greutate Brut: 150g.
Condiment alimentar 100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie Bourbon din Madagascar. 
ProducătorMACSIT Pro Service

Detalii

Extract pur de vanilie

Disponibilitate:
În stoc

16 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie Bourbon din Madagascar. Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roșcată, miros fin, plăcut, specific de vanilie.

Procesul lent de extracție la rece folosit de noi este cel mai bun în obținerea extractului de vanilie. Se păstrează astfel complexitatea aromelor și fidelitatea față de conținutul păstăii de vanilie. Alcoolul are un rol deosebit în procesul de extracție a componentelor aromatice din păstăile de vanilie, acestea sunt uleiuri esențiale care nu sunt solubile în apă. Datorită alcoolului componentele aromatice difuzează foarte bine și ajută la maturarea extractului, asemenea unui lichior fin. Extracția la cald deși este o metodă mai rapidă de obținere a extractului de vanilie distruge multe din componentele aromatice subtile datorită temeperaturii ridicate folosite în procesul de producție.
Extractul este pur deoarece în procesul de producție folosim păstăi de vanilie fără alte arome sau adaosuri.

Se numește extract de vanilie conform legislației europene în vigoare produsul care conține la finalul procesului de producție minim 35% concentrație alcoolică și minim 3% vanilină. De asemenea, legislația în vigoare reglementează cantitatea minimă de păstăi de vanilie ce trebuie folosită/litru de alcool. Cantitatea de vanilie adăugată depinde de umiditatea păstăilor de vanilie. De aceea, o combinație la întâmplare de alcool și păstăi de vanilie nu este suficientă pentru a obține extractul de vanilie ci de cele mai multe ori doar un alcool cu aromă de vanilie.

Ingrediente: extract din păstăi de vanilie Bourbon de Madagascar, alcool min.35%, zahăr brun nerafinat max. 4%. Păstăile de vanilie folosite în procesul de producție sunt de tip Bourbon din Madagascar.

Mod de folosire: Se poate adăuga în dulcețuri, marmelade, înghețată, creme de patiserie, clătite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes,prăjituri, sosuri. Se poate folosi în procesul de gătire sau ca atare în creme, cafea, înghețată. În timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă și rămâne mirosul plăcut de vanilie. La coacere în cuptor se recomandă o temperatură care să nu depășească 220 grade Celsius pentru păstrarea aromelor.

Dozaj : 1 lingură extract de vanilie = 1 păstaie de vanilie gourmet

Diferența dintre extractul de vanilie și esența de vanilie:

Pe piață se găsesc zeci de feluri de esențe de vanilie dar, spre deosebire de extractul de vanilie care este 100% natural și este produs din păstăi de vanilie, esențele sunt o combinație de arome de sinteză (artificiale) conținute de o suspensie de propilenglicol. Vanilina artificială din esențele de vanilie provine de fapt din industria lemnului sau din industria petro-chimică. Ingrediente esența de vanilie: apă, propilenglicol, colorant caramel simplu, aroma, etanol (0,2%). Spre deosebire de esențele de vanilie greșirea cantității adăugate de extract de vanilie la gătit nu alterează aroma, o îmbunătățește datorită aromei naturale delicate care completează celelalte ingrediente și nu le acoperă aroma.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Extract pur de vanilie 60 ml Bourbon din Madagascar

Extract pur de vanilie 60 ml Bourbon din Madagascar

Volum: 60ml. Greutate Brut: 150g.
Condiment alimentar 100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie Bourbon din Madagascar. 
ProducătorMACSIT Pro Service

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL