Producători

Ceai de vâsc Afisare la mărime maximă

Ceai de vâsc

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în hipertensiune, tulburări circulatorii.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de vâsc

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: frunze de vâsc cu rămurele - Viscum album, familia Loranthaceae. 

Acțiune: hipotensoare accentuată, vasodilatatoare coronariană și periferică, antispasmodică. 

Utilizare: în mod tradițional în hipertensiune, tulburări circulatorii.

Mod de preparare: Macerat. Se pun 2 lingurițe de frunze de vâsc în 500 ml apă rece, se lasă 6-8 ore, se strecoară, se încălzește ușor și se bea căldut. 

Mod de administrare: maceratul preparat se consumă în cursul unei zile, în porții mici.

Legenda
 
 Plinius amintește despre acesta, ca având drept gazdă stejarul și fiind folosit ca remediu împotriva epilepsiei. Albertus Magnus îl indica pentru vindecarea ciumei.
 
Ce este Vâscul ?
 

    Vâscul european (lat. Viscum album) este o specie de vâsc, specia numită inițial astfel și este cunoscută și ca Vâsc comun, pentru a o distinge de alte specii înrudite. Este originară din Europa și sud-vestul Asiei.
    Este o plantă semiparazită, care crește pe tulpina altor pomi. Are tulpini de 30 până la 100 cm lungime cu ramuri dihotomice. Frunzele se află în perechi opuse, de forma unor panglici, întregi, având structura pielii prelucrate, cu o lungime de 2-8 cm și lățimea de 0.8-2.5 cm, de culoare galben-verzuie. De regulă dioicice, florile sunt discrete, de culoare galben-verzuie, având un diametru de 2-3 mm. Fructul este o boabă de culoare albă sau galbenă, care conține numeroși sâmburi încastrați în pulpa gelatinoasă a fructului.
    Până la patru subspecii sunt în general acceptate (Flora Europaea, Flora Chinei, Bean 1980, Blamey and Grey-Wilson 1989), și alte două câteodată. Specile diferă în culoarea fructului, forma și mărimea frunzelor și evident în copacii gazdă utilizați.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de vâsc

Ceai de vâsc

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în hipertensiune, tulburări circulatorii.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL