Producători

Ceai de soc Afisare la mărime maximă

Ceai de soc

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional favorizează eliminarea apei din organism, detoxifierea și pierderea în greutate, tratează nevralgiile de diverse etiologii.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de soc

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: flori de soc - Sambucus nigra L. , familia Caprifoliaceae. 

Acțiune: sudorifică, diuretică, laxativă, antinevralgică și antiseptică. 

Utilizare: în mod tradițional favorizează eliminarea apei din organism, detoxifierea și pierderea în greutate, tratează nevralgiile de diverse etiologii. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană apă clocotită peste 1-2 lingurițe flori de soc, se acoperă 10 minute, se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni pe zi.

Legenda
 
    În mitologia romana socul este cunoscut sub denumirea de "arbore malefic", arborele cu rădăcina ca un cap de om, în care sălăsluiește diavolul; dacă îl miști sau tai poți să mori sau să devii olog, "el e cap și vrea cap". Germanii cred că trebuie să-i ceri voie înainte de a-i tăia câteva ramuri, pe care le folosesc ca talisman, descântece sau în vrăji.
 
Ce este Socul ?


    Socul (Sambucus L.) este un gen de plante din grupa arbuștilor, cu 20-30 de specii. Genul face parte din familia Adoxaceae. Cea mai cunoscută specie este socul negru (Sambucus nigra).
    Acest arbust, cu ramurile adesea curbate, are o înălțime de la 1 la 10 metri. Scoarța acestuia are culoarea verde-gri și este fisurată. Frunzele, și cu precădere cele dintâi, apărute primăvara, reprezintă o atracție pentru numeroase insecte, și dintre acestea mai ales pentru fluturii de noapte.
Florile hermafrodite, ce apar la începutul verii, sunt parfumate, pe când frunzele au un miros neplăcut atunci când sunt frecate în mâini. Florile au câte cinci stamine și cinci petale de culoare albă.
    Fructele se prezintă sub forma unor bobițe negru-violacee de 6-8 mm, dispuse în ciorchine. Socul se multiplică prin semințe.
Socul (Sambucus nigra) este apreciat ca remediu natural, in principal datorita proprietatilor terapeutice ale tuturor partilor componente ale acestui arbust: frunzele (actiune laxativa), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarta (este foarte bogata in substante diuretice).
    Popular, socul era intrebuintat la tratarea si vindecarea unor numeroase afectiuni: tuse, dureri de cap, afectiuni ale aparatului respirator, friguri.  Astazi socul cunoaste o utilizare variata: bronsita, raceala, gripa, afectiuni ale rinichilor, guta, reumatism, arsuri, rani, umflaturi, stari febrile (favorizeaza transpiratia abundenta).
    Ceaiul din fructe de soc este recomandat a fi utilizat pentru tratarea obezitatii, dar si a hemoroizilor (uz extern). Ceaiul din flori de soc are un rol extrem de important in tratarea afectiunilor vezicii urinare.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de soc

Ceai de soc

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional favorizează eliminarea apei din organism, detoxifierea și pierderea în greutate, tratează nevralgiile de diverse etiologii.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL