Producători

Ceai de rostopască Afisare la mărime maximă

Ceai de rostopască

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în afecțiuni hepato-biliare.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de rostopască

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: tulpini, frunze și flori de rostopască Chelidonium majus L., fam. Papaveraceae. 

Acțiune: stimulentă a funcției hepatice, coleretic-colagogă, sedativă, cicatrizantă. 

Utilizare: în mod tradițional în afecțiuni hepato-biliare.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1/2 linguriță produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă la temperatura camerei, neîndulcit. 

Mod de administrare: 1 cană care se bea în cursul unei zile.

Legenda
 
    Aceasta se întîlnește adesea în vechile cărti despre plante medicinale sub numele de ,,buruiană de cele sfinte" sau ,,buruiene sfinte" și este prezentată ca un leac de încredere în bolile hepatice.
 
Ce este Rostopasca ?
 

    Rostopasca (nume științific Chelidonium majus L.), cunoscută și sub denumirea populară de iarbă de negi sau negelariță, este o plantă erbacee ușor de recunoscut după latexul de culoare galbenă care în contact cu aerul se brunifică.
    Frunzele sunt simple, alterne, nestipelate. Florile sunt actinomorfe (cu simetrie radială), bisexuate, de culoare galbenă, grupate în umbele simple. Înflorește din aprilie până în septembrie. Fructul este o capsulă.
    Rostopasca este comună în locuri umbroase, ruderale (în jurul așezărilor omenești), în tufărișuri, până în regiunea montană.
    Culesul se face pe timp frumos, însorit, în zile fără ploaie (ploaia favorizează brunificarea plantei, ceea ce duce la degradarea principiilor active). Se culege partea aeriană a plantei (tulpina, frunzele și florile), cu grijă pentru a nu dezrădăcina planta, care va da apoi alte tulpini.
    Rostopasca (Chelidonium majus) este considerată un remediu natural în tratarea și vindecarea următoarelor afecțiuni: afectiuni renale, reumatism, hemoroizi, cancer de piele, negi, bătături, tuse, si hepatită cronică[Wikipedia](desi planta este hepatotoxica). Rostopasca este cunoscută și pentru proprietatea ei de a echilibra metabolismul.
    Sucul de rostopască se recomandă în tratarea mătreții, constipației, abceselor pe pleoape, iar vinul de rostopască în vindecarea afecțiunilor hepatice.
    Contraindicații:
    Această plantă nu se va administra copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alăptează.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de rostopască

Ceai de rostopască

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în afecțiuni hepato-biliare.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL