Producători

Ceai de tei Afisare la mărime maximă

Ceai de tei

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional, tratează tusea de diverse etiologii, stările de neliniște la adulți și copii, favorizează eliminarea apei pe cale urinară.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de tei

4,84 lei


Adaugă în coş

» Adaugă la lista de dorințe

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: inflorescențele cu bractee ale arborilor Tilia tomentosa Moench sau Tilia argentea Desf. și/sau Tilia cordata Mill. și sau Tilia platyphillos Scop.- tei, familia Tiliaceae.

Acțiune: emolientă, sedativă și ușor diuretică. 

Utilizare: în mod tradițional, tratează tusea de diverse etiologii, stările de neliniște la adulți și copii, favorizează eliminarea apei pe cale urinară. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 lingurițe flori de tei, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni pe zi.

Legenda

    Potrivit unei frumoase legende medievale, vinișoarele albe de pe frunzele acestei plante sunt urmele lăsate de câteva picaturi de lapte scurse din sânul Fecioarei Maria atunci când la ferit pe Isus de persecuția soldaților lui Irod, ascunzându-l sub niște frunze mari de armurariu. Înca din antichitate, semințele erau cunoscute având un efect protector asupra ficatului.
 
Ce este Tei ?
 

    Teiul, sau Tilia, este genul ce cuprinde aproximativ 30 de specii de arbori, nativi zonelor temperate ale emisferei nordice, în Asia (unde majoritatea diversității speciilor este găsită), Europa și estul Americii de Nord.
    Speciile de Tilia constau în copaci foioși, ajungând de la 20 la 40 m înălțime, cu frunze străbătute de nervuri și anvergura de 6-20 cm și flori cu sămânță dicotiledonată. Numărul exact de specii este incert deoarece multe dintre ele hibridizează spontan, atât în sălbăticie cât și cultivate.
    Frunzele sunt lung-pețiolate, rotunde, ascuțite la vârf, iar pe fața inferioară se observă nervuri proeminente. teiul este un arbore cu flori.
    Florile, în număr de 2–10 pe ram, uneori și mai multe, sunt alb-gălbui, plăcut mirositoare, așezate pe un peduncul comun, concrescut aproape pe jumătatea lungimii lui, cu o bractee lungă în formă de limbă, de culoare verde-galbuie. Fiecare floare este formată din 5 sepale care cad în momentul înfloririi, 5 petale, numeroase stamine și un ovar globulos. Sunt des folosite la prepararea infuziilor de ceai. Avand o actiune usor deprimanta asupra sistemului nervos central,ceaiul din flori de tei poate fi utilizat in scopuri terapeutice.
    Fructul este o nucă de formă sferică sau ovală de dimensiuni mici.
    Este răspândit prin pădurile din regiunile deluroase până aproape de zona muntoasă.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de tei

Ceai de tei

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional, tratează tusea de diverse etiologii, stările de neliniște la adulți și copii, favorizează eliminarea apei pe cale urinară.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL