Producători

Ceai de roiniță Afisare la mărime maximă

Ceai de roiniță

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Actiune antiseptică intestinală, carminativă, stimulează secrețiile biliare, stomahică, sedativă.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de roiniță

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: tulpini, frunze și flori de roiniță sau iarba stupilor - Melissa officinalis L., familia Lamiaceae. 

Acțiune: antiseptic intestinală, carminativă, stimulează secrețiile biliare, stomahică, sedativă. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 lingură produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consuma la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni/zi.

Legenda
 
    Plantă cu parfum dulce apreciată de albine. A fost dintotdeauna asociată cu aceste insecte, de unde și numele său, derivat din grecescul "melissophyllon", care înseamnă "frunza albinelor". Medicii arabi din secolul al X-lea o utilizau pentru prepararea unui tonic despre care se spunea că alungă melancolia - mai ales la femei și era considerat activ împotriva tulburărilor nervoase în general. Cateva secole mai târziu, Paracelsus credea că roinița este capabilă să readucă tinerețea tuturor și energia convalescenților.
 
Ce este Roinița ?


    Roinița (Melissa officinalis L.) este o plantă perenă din genul Melissa L., familia Labiatae (Lamiaceae). Roinița este meliferă, aromatică și are proprietăți curative.
    Roinița crește în tufe dense care nu depășesc înălțimea de 90-100 cm. Fiind perenă, frunzele se veștejesc și cad spre sfârșitul toamnei și apar din nou de obicei în luna aprilie.   Se aseamănă la înfățișare cu urzica (Urtica dioica) deși aceasta din urmă aparține unei familii cu totul diferite. Frunzele roiniței sunt însă de un verde mai pronunțat, aproape închis la culoare și ele exud o aromă plăcut mirositoare asemănătoare lămâii atunci când sunt presate între degete.
    Roinița este o plantă meliferă și inflorescența ei este vizitată de numeroase insecte; de asemenea din cauza mirosului pronunțat care atrage albinele este folosită de apicultori atunci când capturează un roi (se freacă pereții stupului) sau când vor să unifice două familii; de aici și denumirea plantei (de la roi de albine).
    Roinița se întâlnește spontan pe teritoriul României doar pe arii restrânse în sud-vestul țării în zone ferite de pe lângă păduri și luminișuri în Oltenia (în preajma localității Baia de Aramă) și în Banat. Se cultivă însă în grădini și așezăminte monahale. O dată ce planta s-a stabilizat este greu de eradicat.
    Roinița reprezintă o plantă medicinală cunoscută pentru efectele ei terapeutice asupra afecțiunilor stomacului (calmează spasmele stomacale, elimină gazele din stomac), calmează stările nervoase, înlătură diareea, mărește secreția biliară, echilibrează digestia, și stimulează pofta de mâncare.
    Ceaiul preparat din frunze de roiniță, dar și cel preparat din flori de roiniță ajută la calmarea durerilor de cap, tratarea amețelilor, pierderea temporară a cunoștinței. Pentru o eficiență maximă acest ceai trebuie administrat în fiecare zi.
    Roinița mai poate fi utilizată și pentru vindecarea rănilor (sub formă de băi) datorită proprietății acestei plante de cicatrizant, dar și la tratarea diskineziilor biliare.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de roiniță

Ceai de roiniță

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Actiune antiseptică intestinală, carminativă, stimulează secrețiile biliare, stomahică, sedativă.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL