Producători

Ceai de ghimpe Afisare la mărime maximă

Ceai de ghimpe

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în prevenirea și tratarea adenomului de prostată și în alte stări inflamatorii ale prostatei.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de ghimpe

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: tulpini, frunze și inflorescențe de ghimpe - Xanthium spinosum, familia Compositae. 

Acțiune: antiinflamatorie, anticongestivă, antiseptică, cicatrizantă. 

Utilizare: în mod tradițional în prevenirea și tratarea adenomului de prostată și în alte stări inflamatorii ale prostatei.

Mod de preparare: Decoct. Se fierbe o linguriță produs în 250 ml apă, timp de 10-15 minute, se strecoară și se bea la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2 căni/zi cu 1/2 oră înainte de masă, în primele 6 luni de cură, apoi câte o cană/zi. Cura durează 6-18 luni. 

Mențiuni: Nu se recomandă consumul de condimente, fructe acre, lactate fermentate, alcool în timpul curei.

Legenda
 
    Forma latinizată pentru grecescul Akantha, care înseamnă "spin, ghimpe", în legendele grecești, era o nimfa iubită de zeul Apolo. Xanthe-nume de origine grecescă , însemnând "galbenă, blondă". Xanthi apare menționat în scrierile istorice incă din secolul 8 î. Hr, fiind utilizată în afecțiunile căilor urinare și periprostatice.
 
Ce este Ghimpele ?


    Ghimpe (Xanthium spinosum) este o plantă erbacee din familia Asteraceae, cunoscută și sub denumirile de : holeră, scaiete muscălesc, scaiete mocănesc, spin alb, asprică, volbură-mică.
    Plantă erbacee, înaltă de 15-80cm, ce are la bază frunze prevăzute cu spini, trifurcate iar cele tulpinate sunt întregi, alb tomentoase pe partea interioară, nedivizate sau trilobate, cu lobul mijlociu lanceolat, cu flori de culoare gălbuie. Crește în locuri necultivate, pe lângă drumuri și garduri. Înflorește începând cu sfârșitul lunii iunie și până în septembrie.În scopuri medicinale se întrebuințează părțile aeriene ale plantei, recoltate în perioada înfloririi.
    Are proprietăți diuretice. Administrată sub formă de decoct, are o acțiune decongestivă în ademonul de prostată.
    Indicații: Intern în tratamentul ademonului de prostată, prostatitei, cistopielitei și litiazei renale gravelare în fază incipientă, (până la mărimea unui bob de orez) - sub formă de decoct.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de ghimpe

Ceai de ghimpe

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în prevenirea și tratarea adenomului de prostată și în alte stări inflamatorii ale prostatei.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL