Producători

Ceai de merișor Afisare la mărime maximă

Ceai de merișor

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în tratarea cistitelor, afecțiunilor renale, gutei, diareei.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de merișor

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: frunze de merișor - Vaccinium vitis idea L. merișor, familia Ericaceae. 

Acțiune: diuretică, antidiareică, astringentă, sudorifică. 

Utilizare: în mod tradițional în tratarea cistitelor, afecțiunilor renale, gutei, diareei.

Mod de preparare: Decoct. Se fierbe o linguriță și jumătate de produs în 250 ml de apă, timp de 5-10 minute, se strecoară și se bea la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2 căni/ zi.

Legenda
 
    În trecut, omul asociat, prin emoțiile, gesturile, rugăciunile și visurile sale, anumite spații și anumite obiecte propriei sale persoane, adică intimității persoanei sale. Pieptenele din merișor (secolul al XV-lea) acoperit de inimi și de săgeti și purtând inscripția "Prenez plaisir" este un obiect-relicvă oferit celui iubit întocmai ca o "panglica".
 
Ce este Merișor ?


    Merișorul (Vaccinium vitis idaea - L.) este o plantă medicinală din familia Ericaceae. Denumire populară: merișor de munte; afin, afin roșu, bujor, cimișir, coacăz, coacăz de munte, poranici, smirdar, saschiu, brebenoc, cununiță, pervincă.
    Merișorul este un arbust tufos, înalt de 10-40 cm. Tulpina este cilindrică și ramificiată. Frunzele sunt alterne, eliptice, pieloase, cu marginile răsfrânte și puncte negre pe spate.   Florile sunt campanulate, de culoare alb-roz, în raceme terminale cu două-șase flori.
    Crește la altitudine mare, în pajiști alpine sau luminișuri, mai rar în locurile umbrite (molidișuri). Merișorul crește pe soluri schelete, acide puternic, având cerințe mici față de sol.  Rezistă și la uscăciune. În România, merișorul crește în zonele înalte ale Munților Carpați, mai ales cele din Transilvania.
    Se folosesc frunzele (Folium Vitis idaea). Se taie ramurile care se pun la uscat, apoi se scutură frunzele prin batere. Substanțe active: arbutină, hidrochinonă, tanin, flavonoizi. Preparatul din frunze este diuretic energetic, litontriptic (dizolvă calculii urinari, numiți popular pietre la rinichi), antidiareic, puternic antiseptic al căilor urinare. Este recomandat pentru afecțiuni renale (mai ales litiaze), infecții urinare, cistite, la reumatism, gută, diaree. Se administrează sub formă de decocție simplă (5-10 minute cu 1 1/2 lingurițe la cană), 2 căni pe zi, la care se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Intră în formula unor ceaiuri diuretice.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de merișor

Ceai de merișor

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în tratarea cistitelor, afecțiunilor renale, gutei, diareei.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL