Producători

Extract CO2 de Rozmarin Afisare la mărime maximă

Extract CO2 de Rozmarin

Volum: 10ml. Greutate: 5g. Greutate Brut: 15g.
Extract concentrat, bogat în principii active cu rol antioxidant, antiinflamator și antimicrobian. Recomandat pentru includerea în produsele antirid sau destinate tenului sensibil.
INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.
Producător: HerbAtelier București

Detalii

Extract CO2 Rozmarin

Disponibilitate:
În stoc

10 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Proprietăți ale extractului de Rozmarin

Extract 100% natural, obținut din frunze de rozmarin prin extracție cu dioxid de carbon, fara ajutorul solventilor chimici. Acest extract nu conține, în afara uleiului de floarea soarelui certificat ecologic, nici un fel de aditiv, reziduuri de solvenți, metale grele sau microbi.
Pentru obținerea unui singur kilogram de extract s-au folosit intre 4 și 6,7 de kilograme de frunze.

Proveniența frunzelor: Maroc

Proprietăți organoleptice: produs de culoare maronie închisă, vâscos la temperatura camerei, lichid la temperaturi mai mari de 40 gr C, cu miros caracteristic.

Principii active prezente în extractul de rozmarin:

  • 14% diterpeni fenolici, dintre care se remarcă acidul carnosic (10,9%), cu rol antioxidant și implicit de stopare a stresului oxidativ (deteriorarea celulelor vii de către radicalii liberi).

 

Datorită prezenței diterpenilor fenolici, extractul de rozmarin este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, având beneficii atât pentru piele cât și pentru produsul final, căruia îi previne râncezirea. Studiile au demonstrat că extractul de rozmarin este mai eficient din punct de vedere antioxidant decât vitamina E.

Acest extract concentrat este recomandat și pentru îngrijirea tenului sensibil, fiind înzestrat și cu proprietăți antiinflamatoare .

Nu în ultimul rând se remarcă proprietățile sale antimicrobiene (în special împotriva streptococilor, stafilococilor, bacililor, Propionibacterium acnes și candida), extractul de rozmarin având efecte benefice și pentru tenul acneic sau cu imperfecțiuni.

Recomandat pentru:

  • prepararea produselor antirid, regenerante sau destinate tenului sensibil
  • includerea în uleiuri pentru a preveni râncezirea lor

 

Poate fi inclus în:

  • faza finală a emulsiilor
  • creme și loțiuni gata preparate
  • uleiuri de masaj
  • creme compuse exclusiv din uleiuri și unturi vegetale, fără fază apoasă

 

A se păstra de preferat la frigider, ferit de lumină.

Concentrații recomandate: 0,05 – 0,1 % pentru prevenirea râncezirii uleiurilor saturate, 0,2 – 0,4 % pentru uleiurile polinesaturate. Extractul este foarte concentrat, de aceea o cantitate foarte mică aduce beneficii terapeutice importante. Influențează culoarea și parfumul produsului final.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Extract CO2 de Rozmarin

Extract CO2 de Rozmarin

Volum: 10ml. Greutate: 5g. Greutate Brut: 15g.
Extract concentrat, bogat în principii active cu rol antioxidant, antiinflamator și antimicrobian. Recomandat pentru includerea în produsele antirid sau destinate tenului sensibil.
INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.
Producător: HerbAtelier București

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL