Producători

Ceai de ienupăr Afisare la mărime maximă

Ceai de ienupăr

Greutate net: 80g. Brut: Cutie 110g.
Utilizare în mod tradițional în afecțiuni renale și ale căilor urinare, edeme, colite de fermentație, balonări, reumatism.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de ienupăr

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: fructe de ienupăr - Juniperus communis L., fam. Cupressaceae. 

Acțiune: antiseptică, diuretica, carminativă, stomahică, tonică, antireumatică. 

Utilizare: în mod tradițional în afecțiuni renale și ale căilor urinare, edeme, colite de fermentație, balonări, reumatism.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriță de fructe, se acoperă 10-15 minute, se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 1 cană, care se bea în cursul zilei.

Legenda
 
    Numele său provine din termenul celtic "jenupus", care înseamna "aspru", cu referire la gustul său. Medicii Egiptului Antic menționau într-un papirus datând din secolul al II-lea î. Hr., virtuțile acestuia, iar Hipocrat recomanda folosirea acestuia în fumigații antiseptice în periodele de epidemie.
 
Ce este Ienupărul ?


    Ienupărul (Juniperus communis - L.) este un conifer care aparține genului Juniperus din familia Cupressaceae. Fructele uscate de ienupăr (boabe mari, negre, zbârcite) se utilizează în bucătărie drept condiment, în special în marinade, pentru vânat sau varză, și ca ingredient la fabricarea ginului.
    Ienupărul (Juniperus communis - L.) reprezinta o plantă medicinală ale cărei proprietăți terapeutice sunt utilizate în tratarea multor afecțiuni și boli: tratează și vindecă reumatismul, răceala, bronșita, bolile de piele, elimină piatra existenta la nivelul vezicii urinare. Fructele de ienupăr constituie și ele un remediu natural pentru anemie, lipsa poftei de mâncare, artrită, asigurând o funcționare optimă a organismului. Pulberea rezultată din mărunțirea fructelor de ienupăr este foarte eficientă în tratarea obezității, viermilor intestinali, oboselii, arteriosclerozei. Ceaiul preparat din fructe de ienupăr calmează tulburările digestive și balonările. Important de menționat este că fructele de ienupăr nu trebuie consumate de femeile însărcinate. Un alt remediu natural oferit de ienupăr îl reprezintă tinctura de ienupăr eficientă în vindecarea afecțiunilor urinale, gripei, bronșitei, colitei de fermentație.
    Specia crește în întreg lanțul carpatic la 700-1400 m, adesea în tufărișuri și pâlcuri, în poieni, pășuni, rariști, putând crește pe solurile cele mai sărace. Este recoltabil în mari cantități în Transilvania (mai puțin Sălaj și Satu-Mare), Muntenia (Argeș, Buzău, Prahova), Moldova (jud. Bacău, Neamț, Vrancea, Suceava), Oltenia (jud. Gorj, Vâlcea).

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de ienupăr

Ceai de ienupăr

Greutate net: 80g. Brut: Cutie 110g.
Utilizare în mod tradițional în afecțiuni renale și ale căilor urinare, edeme, colite de fermentație, balonări, reumatism.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL