Producători

Tinctură de coada calului Afisare la mărime maximă

Tinctură de coada calului

Volum: 50ml. Greutate Brut: 140g.
Stimulent renal si depurativ, antiinflamator, remineralizant. 
Producător: Dacia Plant.

Detalii

Tinctură de coada calului

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Compoziție: 

Plante: coada-calului (Equisetum arvense)-herba (27%).
Solvenţi: apă, alcool etilic 45% vol.
Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7
Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ:

Produsul vegetal conţine: compuși anorganici (acidul silicic și sărurile sale, săruri de potasiu, etc), flavonoide (derivați de cvercetol), alcaloizi (spermidina, nicotina), acizi polienici, acizi dicarboxilici (acidul equisetolic), acizi polifenolicarboxilici (acidul cafeic), steroli (β-sitosterol, campesterol), etc.

Descriere:

TINCTURA DE COADA-CALULUI este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Equisetum arvense, aceasta fiind un remediu cunoscut şi folosit în medicina tradiţională încă din antichitate, datorită proprietăţilor hemostatice. 
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. 
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
 

Acțiuni:

INTERN: diuretică, hemostatică, dezinfectantă urinară, antimicrobiană, antiinflamatoare, expectorantă, bronhodilatatoare, remineralizantă; stimulează sinteza de colagen, având efecte de consolidare a ţesutului conjunctiv.

EXTERN: antiinflamatoare, antimicrobiană, stimulează creşterea părului.
 

Indicații:

INTERN
se utilizează ca adjuvant în: edeme, infecţii urinare (nefrită, cistită, pielonefrită), hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronşite acute şi cronice, osteoporoză, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afecţiuni ale prostatei.

EXTERN
se utilizează ca adjuvant în: contuzii (umflături, vânătăi), poliartrite cronice, artroze, fracturi, mătreaţă, eficient împotriva căderii părului.
 

Contraindicații:

Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la coada-calului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precauții: 

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Administrare:

INTERN:
Adulţi şi tineri peste 15 ani:
 câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 7-30 de picături de tinctură diluate în 100ml de apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:
-în contuzii, poliartrite cronice, artroze şi fracturi, se aplică sub formă de comprese cu soluţie
diluată, care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Soluţia diluată se obţine prin adăugarea a ½-1 linguriţă de tinctură la 50 ml apă (¼ de pahar). Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o cremă cu extract de plante, argilă sau răşină.
-pentru căderea părului şi în caz de mătreaţă, se fricţionează pielea capului cu tinctură, de 2-3 ori pe săptămână.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Tinctură de coada calului

Tinctură de coada calului

Volum: 50ml. Greutate Brut: 140g.
Stimulent renal si depurativ, antiinflamator, remineralizant. 
Producător: Dacia Plant.

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL