Producători

Cafeluță de cereale și cicoare granulată 250g Afisare la mărime maximă

Cafeluță de cereale și cicoare granulată 250g

Greutate Net: 250 g, Brut: Pungă 290g.
Este un revitalizant general având și propietăți afrodiziace. Prin consumarea cicorii, pielea devine caldă și catifelată.
Producător: SOLARIS PLANT

Detalii

Cereale, cicoare granulată 250g

Disponibilitate:
În stoc

8,50 lei


34,00 lei per kg

» Adaugă la lista de dorințe

3 alte produse din aceeași categorie:

Compoziție: rădăcină de cicoare prăjită, cereale, vitamine importante - B, C, K și minerale Fe, P, Ca, Mg, K, Na, Cu.

Mod de preparare: Se prepară asemănător cafelei instant. Se îndulcește după gust cu zahăr brun sau miere. Se poate prepara cu lapte sau diferite deserturi (torturi, prăjituri) cu adaos de mirodenii (scorțișoară, cuișoare, ghimbir, cardamom, nucșoară). Se poate consuma și rece, cu gheață sau preparând o delicioasa Caffe Frape cu înghețată și frișcă.

Indicații: Utilizată încă din antichitate în Egipt, apoi în Europa și Asia, cicoarea este recunoscută astăzi pentru calitățile sale decongestionante, digestive și tonice. Are acțiune diuretică fiind un tonic pentru căile urinare.
Cicoarea are rădăcina bogată în inulină, prebiotic natural, cu proprietăți asupra sănătății dovedite științific. Inulina obținută din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajută în curele de slăbire , deoarece stimulează digestia și reduce valoarea nutritică a hranei. Cel mai important beneficiu pe care îl aduce inulina este stimularea dezvoltării microflorei potrivite în intestine. Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust asemănător al cafelei. De aceea, de mulți ani cicoarea reprezintă o alternativă pentru cafea.

Ce este cicoarea ?

Cicoarea comună (Cichorium intybus) este o plantă erbacee, perenă, comestibilă, care aparține genului Cichorium din familia Asteraceae. Este cunoscută din antichitate: în Egiptul antic era cultivată ca plantă medicinală, fiind folosită pentru tratarea bolilor hepato-biliare și renale. În zilele noastre, rădăcina de cicoare comună este un foarte popular înlocuitor de cafea, iar părțile aeriene sunt folosite în scop medicinal sau culinar (frunzele bazale, cu un gust ușor amărui, se folosesc în salate asortate, precum și în pregătirea unor mâncăruri specifice bucătăriei franceze și italiene).

Cicoarea comună este o plantă nativă din nordul Africii, Europa și Asia, al cărui areal natural s-a extins și în America de Nord. Este cultivată în regiunile temperate.Plantă erbacee perenă, spontană și adesea cultivată pentru rădăcinile sale din care se extrage un surogat de cafea.
Cicoarea are o arie mare de răspândire în pășuni și fânețe, în locuri necultivate, pe marginea drumurilor, căilor ferate și șanțurilor, pe marginea apelor curgătoare, din zona de câmpie până în cea de deal și munte. În scopuri medicinale de la această plantă se întrebuințează părțile aeriene (Herba Cichorii) ce se recoltează în prima perioadă de înflorire a plantei, in lunile iulie-august, când tulpinile nu au apucat încă să se întărească, rădăcinile (Radix Cichorii) se recoltează în lunile septembrie-octombrie.
Componenți:
    În tulpină : cicorină, insulină, arginină, colină, acid cicoric, levuloză, fier, fosfor, calciu.
    În rădăcină : lactucină, substanțe triperpenice amare, lactupireină, fructoză, alfa și beta lactucerol, tanin, ulei volatil.

Proprietăți: diuretic și laxativ hipoglicemiant, eupeptic-amar și colagog, antitirodian și depurativ.

Indicații: în furunculoză și acnee, dischinezii biliare, constipații cronice, angicolite, hepatite cronice iar cafeaua preparată din această plantă are proprietăți gastrice.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Cafeluță de cereale și cicoare granulată 250g

Cafeluță de cereale și cicoare granulată 250g

Greutate Net: 250 g, Brut: Pungă 290g.
Este un revitalizant general având și propietăți afrodiziace. Prin consumarea cicorii, pielea devine caldă și catifelată.
Producător: SOLARIS PLANT

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL