Producători

Ceai de sunătoare Afisare la mărime maximă

Ceai de sunătoare

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare intern - în mod tradițional în diskinezii biliare, colecistite, gastrite hiperacide, ulcer gastric, colită, diaree. Extern se utilizează în arsuri, răni.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de sunătoare

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: tulpini, frunze ți flori de sunătoare - Hypericum perforatum L., fam. Hypericaceae. 

Acțiune: cicatrizantă, antiinflamatoare, antiseptică, antidiareică; stimulează secrețiile biliare și ajută la eliminarea bilei. 

Utilizare: intern - în mod tradițional în diskinezii biliare, colecistite, gastrite hiperacide, ulcer gastric, colită, diaree; extern - se utilizează în arsuri, răni. 

Mod de preparare: Intern - infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriță produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă la temperatura camerei. Extern - infuzie concentrată- 1 lingură la 100 ml apă clocotită. 

Mod de administrare: Intern - 2-3 căni/zi. Extern - cataplasme sau comprese. Atenționare: nu se asociază cu tratamentul medicamentos fără recomandarea medicului, nu se recomandă expunerea îndelungată la soare pe perioada administrării curei.

Legenda
 
    Potrivit legendei, diavolul ar fi străpuns frunzele plantei, căci nu vroia ca oamenii să se bucure de calitățile ei miraculoase, asa că și astăzi au urmele rănilor pe ele. Numele franțuzesc "millepertuis", însemnând "o mie de găuri", se datorează multiplelor perforații (în realitate capsule de ulei) ale frunzelor sale. Mai este numită Iarba - Sfântului - Ioan, întrucat, potrivit legendei, Ioan " cavalerul sfânt din Ierusalim " a intrebuințat-o pentru a-și îngriji războinicii răniți pe câmpurile de luptă ale cruciadelor.
    Medicii galici din Evul Mediu tratau degerăturile cu o pomada cicatrizantă obținută din decoct de rădăcini amestecat cu lapte prins și untură topită.
    Sunătoarei i se atribuia și capacitatea de a alunga duhurile rele. De aceea, "nebunilor" li se dădea adesea să bea ceai de sunătoare.
 

Ce este Sunătoarea ?

    Sunătoarea (Hypericum perforatum) (alte denumiri: pojarniță, regionalisme: drobișor, fălcățea, harnică, închegătoare) este o plantă erbacee, perenă, cu tulpină dreaptă, ramificată în partea superioară, ușor lemnoasă în partea de jos, prevăzută de-a lungul ei cu două muchii, glabră și înaltă până la 1m. Frunzele, dispuse opus, sunt sesile, oval-eliptice, glabre și conțin numeroase pungi secretoare, dând impresia că prezinta puncte translucide (când sunt examinate prin transparență), de unde și denumirea de "perforatum" dată acestei specii. Florile sunt grupate în vârful tulpinii și ramurilor, sunt hermafrodite, pentamere; periantul este format din 5 sepale și 5 petale de culoare galben-aurie, iar androceul din stamine numeroase. Înflorește din iunie până în septembrie. Fructul este o capsulă ovală.
    Produsul vegetal folosit: părțile terminale (de 20-30 cm) înflorite (Herba Hyperici)
    Florile de sunătoare se culeg în zile uscate și însorite, din iunie și până în septembrie, prin tăiere cu foarfeca. Se usucă la umbră, în loc bine aerisit, întinse în strat subțire, pe hârtie sau pânză. După uscare, se păstrează în pungi de hârtie ori săculeți de panză în locuri uscate și întunecate.
    Principii active: derivați antracenici (hipericină, pseudohipericină), ulei volatil, flavonozide având ca aglicon hiperina, acizii cafeic și clorogenic, tanin.
    Acțiune farmacologică: datorită hipericinei și pseudohipericinei, uleiului volatil și taninurilor produsul are acțiune antiseptică, astringentă și cicatrizantă. Flavonozidele sunt răspunzătoare de acțiunea vasodilatatoare și hipotensivă. Acizii clorogenic și cafeic explică proprietățile antiinflamatoare și colagoge ale plantei.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de sunătoare

Ceai de sunătoare

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare intern - în mod tradițional în diskinezii biliare, colecistite, gastrite hiperacide, ulcer gastric, colită, diaree. Extern se utilizează în arsuri, răni.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL