Producători

Unguent de sunătoare Afisare la mărime maximă

Unguent de sunătoare

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune antiseptică, cicatrizantă, stimuleaza refacerea țesuturilor.
Producător: PLAFAR IMPEX

Detalii

Unguent de sunătoare

Disponibilitate:
În stoc

2,74 lei


12,09 lei per 100 grame

» Adaugă la lista de dorințe

29 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Indicații: arsuri, răni, ulcerații, nevralgii, eczeme, hemoroizi.

Compoziție: extract de sunătoare, vaselină, lanolină, ceară, parfumant.

Utilizări cosmetice: cremă de față pentru tenuri uscate, sensibile și ridate, pentru masaj.

Utilizare: aplicații locale cu masaj ușor.

Ce este Sunătoarea ?

    Sunătoarea (Hypericum perforatum) (alte denumiri: pojarniță, regionalisme: drobișor, fălcățea, harnică, închegătoare) este o plantă erbacee, perenă, cu tulpină dreaptă, ramificată în partea superioară, ușor lemnoasă în partea de jos, prevăzută de-a lungul ei cu două muchii, glabră și înaltă până la 1m. Frunzele, dispuse opus, sunt sesile, oval-eliptice, glabre și conțin numeroase pungi secretoare, dând impresia că prezinta puncte translucide (când sunt examinate prin transparență), de unde și denumirea de "perforatum" dată acestei specii. Florile sunt grupate în vârful tulpinii și ramurilor, sunt hermafrodite, pentamere; periantul este format din 5 sepale și 5 petale de culoare galben-aurie, iar androceul din stamine numeroase. Înflorește din iunie până în septembrie. Fructul este o capsulă ovală.
    Produsul vegetal folosit: părțile terminale (de 20-30 cm) înflorite (Herba Hyperici)
    Florile de sunătoare se culeg în zile uscate și însorite, din iunie și până în septembrie, prin tăiere cu foarfeca. Se usucă la umbră, în loc bine aerisit, întinse în strat subțire, pe hârtie sau pânză. După uscare, se păstrează în pungi de hârtie ori săculeți de panză în locuri uscate și întunecate.
    Principii active: derivați antracenici (hipericină, pseudohipericină), ulei volatil, flavonozide având ca aglicon hiperina, acizii cafeic și clorogenic, tanin.
    Acțiune farmacologică: datorită hipericinei și pseudohipericinei, uleiului volatil și taninurilor produsul are acțiune antiseptică, astringentă și cicatrizantă. Flavonozidele sunt răspunzătoare de acțiunea vasodilatatoare și hipotensivă. Acizii clorogenic și cafeic explică proprietățile antiinflamatoare și colagoge ale plantei.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Unguent de sunătoare

Unguent de sunătoare

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune antiseptică, cicatrizantă, stimuleaza refacerea țesuturilor.
Producător: PLAFAR IMPEX

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL