Producători

Unguent de pătlagină Afisare la mărime maximă

Unguent de pătlagină

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune epitelizantă, cicatrizantă, emolientă, bactericidă, protectoare și antiseptică.
Producător: PLAFAR IMPEX

Detalii

Unguent de pătlagină

Disponibilitate:
În stoc

2,74 lei


12,09 lei per 100 grame

» Adaugă la lista de dorințe

29 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Indicații: eczeme, plăgi, răni, ulcerații, iritații ale pielii, ulcer varicos, ulcere cutanate, hemoroizi, bășici, înțepături de insecte, umflături ale picioarelor.

Compoziție: extract de pătlagină, vaselină, lanolină, ceară, parfumant.

Utilizare cosmetică: cremă de față pentru tenuri iritate.

Ce este pătlagina ?

    Pătlagina (Plantago) este un gen de aprimativ 200 de specii de plante mici. Pătlaginile sunt folosite drept sursă de hrană de către larvele unor specii de fluturi.
    Pătlagina este o plantă erbacee perenă, de 10 - 50 cm înălțime, cu frunze ovate sau lanceolate, cu tulpini florifere drepte, cu inflorescențe terminale în formă de spic și cu floricele gălbui, mici.
    Pătlagina Plantago major este foarte răspândită, vegetând și în locuri bătătorite în care alte specii nu cresc. Crește pe marginra drumurilor, în buruienișuri, în pășuni, culturi, de la câmpie până în zona alpină. Se cultivă numai Plantago lanceolata (pătlagina îngustă).
    Se folosesc frunzele (Folium Plantaginis). Principiile active sunt: mucilagii, vitamina K, tanin, glicozidul aucubina, polifenoli, alantoină. Acționează ca emolient și expectorant, antihemoragic, cicatrizant, hipocolesterolemiant, antiseptic, hipotensor. Se mai folosește la ulcerul gastric, catar (urinar sau digestiv), hipertensiune, răni, ulcere varicoase, laringite, stomatite, traheite, hemoroizi, conjunctivite și blefarite etc.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Unguent de pătlagină

Unguent de pătlagină

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune epitelizantă, cicatrizantă, emolientă, bactericidă, protectoare și antiseptică.
Producător: PLAFAR IMPEX

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL