Producători

Unguent de tătăneasă 40g Afisare la mărime maximă

Unguent de tătăneasă 40g

Greutate: Cutie 40g. Brut: 60g.
Acțiune puternic emolientă, antimicotică, cicatrizantă, regenerantă, epitelizantă.
Producător: PLAFAR IMPEX

Detalii

Unguent de tătăneasă

Disponibilitate:
În stoc

4,35 lei


10,06 lei per 100 grame

» Adaugă la lista de dorințe

29 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Indicații: fisuri anale și ale sânilor, artrite, psoriazis, contuzii, inflamații articulare, retragerea proceselor inflamatorii, reumatism, circulație deficitară, alergii, nevralgii, plăgi atone, răni, ulcere varicoase.

Compoziție: tătăneasă, vaselină, lanolină, ceară, parfumat.

Utilizări cosmetice: cremă de față pentru tenuri normale, uscate și palide.

Utilizare: aplicații locale cu masaj ușor.

Ce este tătăneasa ?

    Tătăneasa sau iarba lui Tatin (Symphytum officinale) este o plantă medicinală din familia Boraginaceae.
    Tătăneasa este o plantă ierboasă, păroasă, înaltă de 100-120 cm. Sub pământ are un rizom gros de pe care cresc rădăcini cărnoase - fusiforme. Frunzele sunt lungi (maxim 25 cm), alterne, cu lățimea de 1-2 cm. În partea inferioară a tulpinii frunzele sunt oval-lanceolate. Florile sunt de culoare roșie-violacee, uneori roz-albă și sunt dispuse în cime unipare. Corola este gamopetală, tubulos-campanulată și se termină cu 5 dințișori recurbați. Tătăneasa înflorește în lunile mai-august.
    Tătăneasa crește în locuri umede, prin lunci, la marginea apelor, uneori chiar pe lângă drumuri. Este răspândită din câmpie până în zona montană.
    Se recoltează rădăcinile (Radix simphyte) și rizomul în martie-aprilie (câteodată în septembrie). Au gust amar fără miros. Conțin ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, alantoină, glicozide, substanțe minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri. Alantoina și mucilagiile au efecte cicatrizante în ulcerele gastroduodenale. Alantoina are efecte antitumorale. Extern se utilizează sub formă de compresie (cataplasmă). În stare proaspătă se utilizează în ulcerul varicos, hematoame, flebite, varice deschise, arsuri, hemoroizi, plăgi. Pulberea, infuzia, decoctul (2-3%) se folosesc în gută. Are efecte hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante și emoliente. Se folosește des în ceaiuri împreună cu cimbrul, podbalul și amăreala. În doze mari este periculoasă (alcaloizii pe care-i conține duc la paralizie), chiar cancerigenă.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Unguent de tătăneasă 40g

Unguent de tătăneasă 40g

Greutate: Cutie 40g. Brut: 60g.
Acțiune puternic emolientă, antimicotică, cicatrizantă, regenerantă, epitelizantă.
Producător: PLAFAR IMPEX

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL