Producători

Ceai de mur Afisare la mărime maximă

Ceai de mur

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în diaree, colite, hemoragii.
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Ceai de mur

Disponibilitate:
În stoc

30 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: frunze de mur - Rubus fruticosus, familia Rosaceae. 

Acțiune: antidiareică, antihemoragică, ușor antiseptică. 

Utilizare: în mod tradițional în diaree, colite, hemoragii. 

Mod de preparare: Infuzie. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1 linguriță și jumatate produs, se acoperă 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă la temperatura camerei. 

Mod de administrare: 2-3 căni/zi.

Legenda

    Numele său din limba germană de "Brambeere" se traduce "arbust cu ghimpi". Acest arbust a fost adus din Orient, fiind una dintre cele mai vechi plante cunoscute. Dioscoride recomandă să se mestece frunze de mur pentru întărirea gingiilor, iar Plinius recomandă mugurii de mur împotriva diareei și a hemoragiilor. Galen era de părere că rădăcina de mur sfărâmă piatra de la rinichi.
 

Ce este Murul ?

    Murul (Rubus fruticosus L.), sau rug-de-munte, este un arbust peren din familia Rosaceae.
    Lăstarii sunt înalți de 1–3 m, cu tulpina arcuită, deseori târâtoare, acoperită de ghimpi drepți sau recurbați. Frunzele sunt palmat-compuse, cu marginile neregulate, cu nervuri păroase și proeminente pe fața interioară. Florile sunt albe sau roze, dispuse corimbifer, și se deschid în lunile iunie-august. Fructele sunt cărnoase, compuse, roșii și acrișoare la început, negre și dulci când sunt coapte.
    Se întâlnește la marginea pădurilor, în poieni, în tufișuri, în lunci și de-alungul apelor curgătoare, în zone deluroase din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și America de Nord.
Este una dintre cele mai vechi plante medicinale cu originea în Orient, mărturiile asupra folosirii ei în medicină datând din vremea lui Hippocrate, secolul al IV-lea î. Hr. În prezent cuprinde peste 100 de specii și peste 1000 de varietăți hibride.
    Fructele, mure, sunt foarte gustoase și se consumă ca atare când sunt coapte (negre și puțin moi). Din ele se mai pot prepara diverse gemuri, jeleuri, compoturi, siropuri și băuturi alcoolice. Fructele consumate proaspete au un efect ușor laxativ.
    Din frunzele de mur, asociate cu cele de frag (Fragaria vesca) și cu cele de afin negru (Vaccinium myrtillus) se poate prepara un ceai.
    Frunzele uscate conțin o cantitate apreciabilă de materii tanate, derivați flavonici, vitamina C, acizi organici (acid malic, acid oxalic, acid tartric, acid lactic), inozitol.
    Fructele sunt bogate în vitaminele A și C. Acestea mai conțin acid citri, salicilic, pectină, mucilagii, flavonide și inozitol.
    Se recoltează frunzele bine dezvoltate în tot cursul verii. Acestea se usucă în șoproane, în poduri sau artificial la 40-50°C. Randamentul la uscare este 4-5:1.
    Fructele se coc în perioada sfârșit de iulie - octombrie.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ceai de mur

Ceai de mur

Greutate net: 50g. Brut: Cutie 80g.
Utilizare în mod tradițional în diaree, colite, hemoragii.
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL