Producători

Unguent de mușețel Afisare la mărime maximă

Unguent de mușețel

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune decongestionantă, antiseptică, nutritivă, tonifiantă, bactericidă, antiinflamatoare și activează circulația.
Producător: PLAFAR IMPEX

Detalii

Unguent de mușețel

Disponibilitate:
În stoc

2,74 lei


12,09 lei per 100 grame

» Adaugă la lista de dorințe

29 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Indicații: dermatite,eczeme, alergii, reumatism, răni, ulcere varicoase.

Compoziție : Vaselina , lanolina , extract din flori de musetel , ceara. 

Utilizări cosmetice: cremă de față pentru tenuri uscate, ridate și palide.

Utilizare : Aplicatii locale cu masaj usor sau normal. 

Ce este Mușețel ?
 

    Mușețelul (Matricaria recutita, denumit și romaniță, mătrice, mătricea, morună, roman, romonel sau prin Transilvania românică) este o plantă erbacee anuală, medicinală, din familia Asteraceae, cu frunze divizate și cu flori grupate în capitule terminale. Următoarele denumiri sunt sinonime pentru mușețel: Chamomilla chamomilla, Chamomilla recutita (nume acceptate în conformitate cu Flora Europei), Matricaria chamomilla, și Matricaria suaveolens.
    Musețelul este o plantă erbacee, anuală, spontană, atingând o inălțime între 20 și 60 cm. și mult ramificată, cu flori grupate în capitule terminale. Marginea fiecărui capitul este ocupată de flori albe, iar în regiunea lui centrală se găsesc numeroase flori tubuloase, galben-aurii. Receptaculul capitulului, plan la începutul înfloririi devine conic și gol la interior, ceea ce permite deosebirea florilor de mușețel adevărat de florile recoltate de la specii înrudite dar care nu au proprietăți terapeutice. Mușețelul este o plantă originară din sudul și sud-estul Europei, astăzi întâlnită în aproape întreaga lume. În țara noastră are o mare arie de răspândire întâlnindu-se aproape peste tot, de la câmpie unde apare masiv pe solurile sărăturoase, pâna în toate locurile însorite și mai umede de pe lângă drumuri, căi ferate, pajiști, fânețe, cu predilecție pe solurile nisipoase ușoare.Înflorește începând cu lunile aprilie-mai până la sfârșitul lunii august, uneori înflorește și a doua oară în septembrie. Momentul cel mai prielnic pentru recoltare este atunci când majoritatea inflorescențelor au petalele marginale dispuse orizontal (Flores Chamomillae), în această fază de înflorire, florile au cel mai mare conținut în ulei esențial. Recoltarea se face numai după ce s-a ridicat roua și numai pe timp însorit, de obicei o singură dată pe an, în lunile mai-iunie.
    Această plantă conține : ulei volatil bogat în chamazulenă, substanțe amare de natură sescviterpenică, flavonoide, substanțe de natură cumarinică, colină, mucilagii, acid salicilic, fitosterine, substanțe glicozidice,acid clorogenic, camilină, vitamine, săruri minerale.
    Proprietăți:
    - antiinflamatoare
    - antiseptice
    - analgezice
    - antihistaminice
    - cicatrizante și gastrice
    - acțiune antiseptică și decongestivă anorectal
    - tonic capilar
    Indicații:
    - Intern: Bun sedativ antispasmatic și stimulent în cistite, în tratamentul enterocolitelor, gastritelor, dismenoreelor, diareei, colicilor intestinale, infecțiilor renale, în boli ale ficatului, în unele stări alergice, în astmul bronșic al copiilor. Calmează iritațiile oculare.
    - Extern: Are multiple întrebuințări sub formă de cataplasme, gargară, clisme, băi în diferite afecțiuni : arsuri, hemoroizi, răni, dureri de gât, diferite ulcerații ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmează tenurile înroșite și iritate.
    Contraindicații: Persoanelor cu micoze (ciuperci) întrucât o componentă a acestei plante și anume chamazulena, le întreține și chiar le reactivează.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Unguent de mușețel

Unguent de mușețel

Greutate: Cutie 20g. Brut: 35g.
Acțiune decongestionantă, antiseptică, nutritivă, tonifiantă, bactericidă, antiinflamatoare și activează circulația.
Producător: PLAFAR IMPEX

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL