Producători

Sirop de căpșune Afisare la mărime maximă

Sirop de căpșune

Volum: 500ml. Greutate Brut: 760g.
Acțiune antioxidantă, cardioprotectoare, vitaminizantă, remineralizantă, diuretică. 
ProducătorPLAFAR SA

Detalii

Sirop de căpșune

Disponibilitate:
În stoc

7,94 lei


16,93 lei per Litru

» Adaugă la lista de dorințe

21 alte produse din aceeași categorie:

Înapoi
Înainte

Compoziție: fructe de căpșun - Fragariae moschati Fructus, acid citric (E 330), benzoat de sodiu (E 211), zahăr, apă. 

Acțiune: antioxidantă, cardioprotectoare, vitaminizantă, remineralizantă, diuretică. 

Mod de utilizare: se recomandă diluția 1:6.

Ce este Căpșuna ?

   Fragaria este un gen de plante cu flori din familia Rosaceae, numite comun căpșuni din cauza fructelor lor comestibile. Există peste 20 de specii și numeroși hibrizi. Cele mai cunoscute căpșuni sunt căpșunul de grădină (Fragaria ananassa).
   Ele cresc în solurile fertile și de obicei se recoltează mai multe la un loc.
   Căpșunile de culoare roz sunt foarte rare, dar câteva exemplare au fost raportate in județul Cluj.
   Capsunul, planta din care cresc capsunele, are TULPINA aeriana, FRUNZA ovala, cu margine zimtata, penat compusa. Are fructul fals, format din ingrosarea receptaculului floral. Are culoarea rosie si este carnos, parfumat si foarte gustos,dulce.

Ce este Acid Citric (E 330) ?

   Acidul citric (acid tricarbo-1,2,3-hidroxi-propan C6H8O7) se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Este cunoscut și sub numele de sare de lămâie.
   Acidul citric a fost produs pentru prima oară din suc de lămâie în anul 1784 de Karl Wilhelm Scheele. Ea era deja cunoscută în secolul IX de alchimiști, ca de exemplu alchimistul arab „Dschābir ibn Hayyān” care a descoperit acidul citric.
   Acidul citric este unul dintre cei mai răspândiți acizi în natură. Astfel se poate întâlni în plante, sau ca produs în urma proceselor metabolice ale glucidelor sau lipidelor (ciclul lui Krebs sau al lui Meyerhof-Parnas) în organismul animal din respirația tisulară sau în timpul sintezei aminoacizilor esențiali. Acidul citric se găsește în sucurile plantelor citrice, mere, pere, vișine, zmeură, coacăze, în conifere, ciuperci, foi de tutun, vin și chiar în lapte.
   Rol metabolic: acidul citric rezultă din condensarea acetilcoenzimei A cu acid oxalilacetic în prima etapă a ciclului Krebs.
   Mod de obținere:
   - Din citrice - sucul din fructe (lămâie) va fi tratat cu amoniac concentrat și filtrat. Citratul de amoniu obținut este ușor solubil, care tratat cu hidroxid de calciu rezultând citrat de calciu care este greu solubil în apă. Urmează o nouă filtrare a amestecului. Prin tratare cu acid sulfuric (25%) se formează sulfat de calciu insolubil care este din nou eliminat prin filtrare obținundu-se acid citric sub formă cristalină.
   - Producerea bio-tehnologică - acest procedeu constă în cultivarea mucegaiului „Aspergillus niger” pe medii cu glucoză în prezența ionului bivalent de Fe2+.
   Citratul, baza conjugată a acidului citric, este unul din seriile de compuși implicați în oxidarea fiziologică a grăsimilor, proteinelor, iar carbohidrații pentru dioxidul de carbon și apă. Această serie de reacții chimice este esențială pentru aproape toate reacțiile metabolice, și este sursa a două treimi de energie din alimentele derivate. Seria de reacții este cunoscut sub diferite nume, printre care "ciclul acid citric", "ciclul Krebs" sau "Szent-Györgyi - ciclul Krebs", și "Ciclul TCA". De asemenea, citratul este o componentă esențială a oaselor, contribuind la reglarea mărimii cristalelor de calciu.
   Acidul citric este folosit:
   - pentru dizolvarea carbonatului de calciu în procesul de curățire a cazanelor sau vaselor de bucătărie, prin încălzirea apei se depune calcar;
   - la conservarea în alimentație, fiind folosit la preparea răcoritoarelor fiind numit „E 330”;
   - ca peptizator folosit la stabilizarea unor suspensii;
   - efect negativ îl are în doze mari, scade pH-ul în alimente crescând însă incidența cariilor dentare;
   - alt efect negativ în alimentația sugarilor, favorizează absorbția în sânge a metalelor grele (cadmiu, plumb);
   - la reducerea sau împiedicarea coagularea sângelui, de aceea este folosit la conservarea sângelui pentru transfuzii în medicină, în raport de 10 : 1 sânge/citrat de calciu;
   - la reducerea coroziunii metalelor nobile;
   - citratul de calciu utilizat ca hrană pentru căinii cu deficințe de calciu;
   - citratul de magneziu folosit în cazul deficiențelor de magneziu din organism;
   - citratele servesc la reglarea pH-ului unor medicamente;
   - citratul de sodiu este folosit în construcții la reglarea vitezei de legare a cimentului.

Ce este Benzoat de Sodiu (E 211) ?

   Benzoatul de sodiu (E211) este forma cristalină a acidului benzoic și există în această formă când este dizolvat în apă. El poate fi obținut prin reacția hidroxidului de sodiu cu acid benzoic.
   Benzoatul de sodiu este un conservant. Este un bacteriostatic și fungistatic în condiții de aciditate. Este folosit în cele mai multe alimente acide, cum ar fi acriturile și murăturile oțetice - în acid acetic, băuturi carbo-gazoase acid carbonic, sucuri de tomate, sucuri și dulcețuri de fructe care conțin acid citric, și în condimente. Este, de asemenea, găsit în apă de gură pe bază de alcool. De asemenea, poate fi găsit în siropuri pentru tuse ca Robitussin. Benzoatul de sodiu este declarat pe etichetele produselor ca 'benzoat de sodiu', 'conservant benzoat de sodiu' sau E211. Sucurile naturale de fructe aveau conținutul de conservare (benzoat de sodiu) maxim 200 mg/l, iar sucurile carbo-gazoase trebuie să conțină și minim 4-5 g/l CO2.
   Este, de asemenea, utilizat în focuri de artificii ca un combustibil în substanță explozivă, o pulbere care face un zgomot șuierător sau petarde, atunci când este comprimat într-un tub și este detonat.
   Este găsit în mod natural în coacăze, prune, prune uscate, corcodușe, cireșe, cuișoare, și mere. Concentrația de conservant este limitată de către FDA în SUA la 0,1%, în greutate, deși coacăzele naturale și alte fructe au un conținut de benzoat de sodiu care se apropie de această limită. Programul Internațional de Securitate chimică, nu a găsit efecte adverse la om la doze de 647-825 mg/kg de greutate corporală pe zi. Felinele (pisicile) au o toleranță semnificativ mai scăzută față de acid benzoic și sărurile sale decât șobolanii și șoareci.
   Cu toate acestea benzoatul de sodiu este permis ca aditiv alimentar până la 0,1%, în conformitate cu buletinele oficiale AFCO.
   Contraindicații: persoanele care suferă de astmă, sau care au urticarie recurentă, pot fi sensibile la benzoat de sodiu și au reacții alergice.


Ce este Zahăr ?

   Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunțat. Este folosit în alimentație pentru a îndulci mâncărurile și băuturile, dar și drept conservant. Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie. Există două tipuri de zahăr: zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează și urme din alte substanțe naturale provenite din planta de extracție, și zahărul alb rafinat, care conține exclusiv zaharoză, toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice. Zahărul comercializat sub denumirea de zahăr brun poate fi zahăr brut, nerafinat, sau zahăr alb rafinat, care a fost colorat după rafinare cu melasă sau caramel.
   În țările cu climă temperată, zahărul se obține din sfecla de zahăr, iar în țările cu climă caldă (tropicală, subtropicală și ecuatorială) - din trestia de zahăr. Țările cu producțiile cele mai mari de zahăr sunt Brazilia , India și China. Dintre țările europene, producătoare mai importante sunt Franța, Germania și Polonia.
   Etimologia denumirii provine din limba arabă sukkar (verb: sakkara) ce înseamnă aliment, "plăcere".
   Energia calorică a zahărului este 16,8 kJ (4,1 kcal) pe gram, pe când cea a alcoolului atinge 29,8 kJ (7 kcal) pe gram.

Ce este Apa ?

   Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți. Apa este un compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, având formula chimică brută H2O (vedeți Apă (moleculă)). Apa este una din substanțele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelișurile acesteia, hidrosfera.
   Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. Sub formă de apă sărată există în oceane și mări. Sub formă de apă dulce în stare solidă, apa se găsește în calotele polare, ghețari, aisberguri, zăpadă, dar și ca precipitații solide, sau ninsoare. Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găsește în ape curgătoare, stătătoare, precipitații lichide, ploi, și ape freatice sau subterane. În atmosferă, apa se găsește sub formă gazoasă alcătuind norii sau fin difuzată în aer determinând umiditatea acesteia. Considerând întreaga planetă, apa se găsește continuu în mișcare și transformare, evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alternând mereu. Această perpetuă mișcare a apei se numește ciclul apei și constituie obiectul de studiu al meteorologiei și al hidrologiei.
   Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă. Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³.(sursa Wikipedia) Pe măsura creșterii populației umane, de-a lungul timpului, și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.

  • Volum Net conținut sirop Plafar SA - 500ml
  • Greutate Brută sticlă sirop Plafar SA - 760g
  • Înălțime sticlă sirop Plafar SA - 22cm
  • Diametru sticlă sirop Plafar SA - 6,20cm
Nota 
Dan Daniel
16-02-2014

Pridus ok

Siropul este foarte bun

Scrieți-vă părerea

Sirop de căpșune

Sirop de căpșune

Volum: 500ml. Greutate Brut: 760g.
Acțiune antioxidantă, cardioprotectoare, vitaminizantă, remineralizantă, diuretică. 
ProducătorPLAFAR SA

Scrieți-vă părerea

Optimizat pentru Browser Chrome    Optimizat pentru Browser Internet Explorer    Optimizat pentru Browser Firefox    Optimizat pentru Browser Opera    Optimizat pentru Browser Safari
© 2013 - PlantNatura Concept SRL

PlantNatura Concept SRL